100 Thousand Readers for Change-Izmir, Turkey

Organizer: İsmail “Eshevar” Akabalı

Contact: eshevar@gmail.com

4:00am until 8:00am
Başlayan sonbaharla birlikte biz de geri geliyoruz! Daha önce 3 defa yaptığımız ve her seferinde ortalama 15 kişi olduğumuz kitap okumaca etkinliklerimizden bir tanesiyle daha karşınızdayız.

Amacımız kitap okuduğumuz göstermek veyahut kimin kitabı daha kalın diye hava atmak değil yalnızca güzel müzik, biraz kahve ya da çay eşliğinde kitap okurken bir anlık ilgi dağınıklığında kafayı kaldırınca kitap okuyan, sizinle aynı masada oturan insanlar görmenin keyfini tatmak.

Tüm süre boyunca katılmak zorunda da değilsiniz(her ne kadar öylesi daha keyifli olsa da) istediğiniz zaman gelebilirsiniz. Bizler en azından saat 14:00 ila 18:00 arasında orada olacağız.

Gelmek, bize katılmak için bizleri tanımak zorunda değilsiniz; istemezseniz tanışmak zorunda da değilsiniz. Bizler sadece kocaman bir masada oturup önce biraz kitap okuyup ondan sonra da ara ara mola verip muhabbet ediyor, akşam da bir yerlerde oturup sohbet ediyoruz. Bize katılırsanız çok seviniriz!

http://www.100tpc.org/ adresinden ayrıntılarını görebileceğiniz “100 Thousand Poets For Change” yani “Değişim İçin 100 Bin Şair” adlı sanat etkinlikleri projesi ile aynı günde olan etkinliğimizde amacımız: dünyanın dört bir yanında bu proje kapsamında çeşitli etkinliklere katılıp sanatın dünyayı değiştirme yetisine inanan insanlarla ortak bir düşünceye sahip olmak.

Nar Çay Kahve’yi bu etkinliği yapmak için tercih etmemizin nedeni, kahvesinin ve müziklerinin güzel olmasının dışında içinde bir çift kitap rafı ile o an yanında kitap olmayan insanlara okuyabilecekleri bir şeyler sunmasıdır. Daha önceki etkinliklerdeki bize bir gün çay ısmarlayacakları umudum biraz daha hafiflese de halen devam etmektedir.

Kitap okumayı seven, insanlarla bir arada kitap okumayı denemek isteyen herkesi bekliyoruz!

http://www.facebook.com/events/281530785281375/

This entry was posted in Istanbul. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *