TİYATRO CEZVE- 100 Thousand Performing Artists for Change (Theater) Denizli, Turkey 2013-2016

ORGANIZER: Rıza Gedikoğlu / TİYATRO CEZVE- 100 Thousand Performing Artists for Change (Theater) Denizli, Turkey

CONTACT: tiyatrocezve@gmail.com

Phone +90 533 556 2635

FACEBOOK: https://www.facebook.com/tiyatrocezve

WEBSITE: http://www.tiyatrocezve.com/

Tiyatro Cezve, Rıza GEDİKOĞLU tarafından Denizli‘de kurulmuş bir topluluk. Şubat 2001 yılında “Sahne Tiyatrosu” olarak faaliyetlerine başlayan topluluk , bazı aksaklıklardan dolayı faaliyetlerini 2004 yılında durdurmuştur. 2006-2009 yılları arasında çeşitli sivil toplum örgütlerinin gecelerinde skeçler sergileyen tiyatro topluluğu , 2012 yılının Ocak ayında “Denizli Sahnesi Amatör Tiyatro Topluluğu” adıyla yeniden faaliyete geçmiştir.

1 Ağustos 2012 tarihinde de , topluluğun adı “Tiyatro Cezve” olarak değişmiştir. Topluluk Denizli,çevre il,ilçelerde ve çocuk esirgeme yurtlarında , ceza infaz evlerinde , TEGV şubelerinde ve sivil toplum örgütlerinde birçok seyirciye ulaşmıştır.

2013-2015 sezonundaki tüm oyunlarında Denizli İşitme Engelliler Derneği, Türk İşaret Dili Birimi ile yapılan işbirliği çerçevesinde işaret dili ile çeviri yapılmıştır.

Topluluk, Kıyı Ege ve Ege Tiyatroları Birliği üyesidir.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Tiyatro_Cezve

CEZVE KÜLTÜR SANAT ve TİYATRO DERNEĞİ

Mission

Medeniyetler beşiği olan bu topraklarda seyreden, dinleyen, okuyan, anlayan, duyarlı bireylerin kültür ve sanat alanında da yetiştirilmesine katkıda bulunan, yörenin kültürel değerlerini önde tutan bir sanat merkezi olmak.
Company Overview
İlk olarak Şubat 2001 yılında Denizli’de Sahne Tiyatrosu olarak sahnemizi tüm sanatseverlere açtık.
2003 yılında Denizli Amatör Tiyatrolar Şenliğine katıldık ve oyunumuzu sergileme imkanı bulduk.
2004 yılına kadarki oyunlarımızla tiyatro sevgisini aşılamak için elimizden geleni yaptık. Fakat yaşanan bazı sebeplerden ötürü faaliyetlerimizi resmi olarak durdurmak zorunda kaldık.
2006 – 2009 yılları arasında bazı sivil toplum örgütlerinin moral gecelerinde küçük skeçler sergiledik.
2012 yılının Ocak ayında Denizli Sahnesi Amatör Tiyatro Topluluğu adıyla yine yeniden “BİZDE VARIZ” dedik. Nisan 2012 tarihinde Türkiye Tiyatrolar Birliği’ne üye olduk.
2012 Mayıs ayında 28. Uluslar arası Amatör Tiyatrolar Festivaline katıldık.

1 Ağustos 2012 tarihinde de “Cezve Kültür Sanat ve Tiyatro Derneği” ‘ni kurarak çıtamızı biraz daha yükselterek, Dünya amatör tiyatrolarının başkenti olan şehrimizde sağlam adımlarla faaliyetlerimize devam etmekteyiz.
Tiyatro Cezve olarak 2001 yılından bu yana; Para Delisi, Göç, Deli Güllü, Palavra, Kadınlık Bizde Kalsın, Kör adlı oyunlarımızı sahneleyerek Denizli, çevre il – ilçelerde ve Çocuk esirgeme yurtlarında büyük küçük tüm tiyatro severlere ulaştık.
Sanatın her kesime ulaşması amacıyla drama, modern danslar ve resim atölye çalışmaları yapmaktayız.

Tiyatro Cezve, Medeniyetler beşiği olan bu topraklarda seyreden, dinleyen, okuyan, anlayan, duyarlı bireylerin kültür ve sanat alanında da yetiştirilmesine katkıda bulunan, yörenin kültürel değerlerini önde tutan bir sanat merkezi olmak için sağlam adımlarla ilerlemektedir…
Tiyatro Cezve
KEYF-E DEVA’M

Description

• AMAÇ ve HEDEFLER
ESER SAHNELEMEK
STRATEJİK AMAÇ

1) İnsanları bütünleştiren, toplumsal ve temel değerleri taşıyan eserler sahnelemek.
2) Her yıl daha önce tiyatroya hiç gitmemiş seyirciye ulaşmak.

NİTELİKLİ YAYGINLAŞMAK
STRATEJİK AMAÇ

1) Nitelikli Yaygınlaşmak.
2) Her yıl çemberi daha da genişleterek daha fazla seyirciye ulaşmak

BECERİ KAZANIMI
STRATEJİK AMAÇ

1) Oyuncu ve dernek üyelerinin talepleri doğrultusunda farklı sanat dallarında atölyeler kurarak beceri ve faaliyet alanlarını geliştirmek. (Bu atölyeler; resim atölyesi, dans atölyesi, fotoğrafçılık atölyesi vb.)
2) Faaliyetlerin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için araştırmalar yapmak,
3) Tiyatro Kursu, kültür sanat kursları vermek, tiyatro semineri, tiyatro konferansı ve paneli, kültür sanat geceleri, kültür sanat eğlenceleri, kültür sanat gezi ve turları düzenlemek, dernek bünyesinde sanat eğitimleri vermek, dernek bünyesinde tiyatro kursları vermek, Tiyatro gösterileri yapmak ve bu gösterilerde aktif rol almak, tiyatro gösterileri için turne organizasyonları oluşturmak bu amaçla il dışından il içinden profesyonel tiyatro ekipleriyle iletişime geçmek, Kültür sanat ve tiyatroyla ilgili reklam çalışmaları düzenlemek, kültür sanat ve tiyatro ile ilgili eğitim çalışmaları düzenlemek.
4) Kültür Sanat konserleri vermek, Müzik çalışmaları yürütmek ve yürütülmesini sağlamak amacıyla müzik grupları kurmak.
5) Her yıl başarı gösteren üyeleri çevremizde gerçekleşen atölye çalışmalarına göndermek.

General Information

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalmış bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözlerinin ışığında, Türk dilini ve değerlerini en iyi şekilde kullanarak, yöremiz insanına kültür ve sanat alanında ilgilerinin artmasında katkıda bulunmak.

This entry was posted in Denizli, Updates. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *