YAY ATUNIS! 100 THOUSAND POETS FOR CHANGE Galaktika Poetike “ATUNIS”-2018

Agron Shele, President– ATUNIS Brussels, Belgium

E Mail: sheleagron@yahool.com

Secretary General-Enertin Dheskali (Albania)

Website: https://atunispoetry.com/

 

Galaktika Poetike “ATUNIS” në eventin 100- mijë Poetë për Ndryshim-2018 Poetry of Galaxy “ATUNIS” -100 Thuasands Poets for Change-2018 Galaktika Poetike “ATUNIS”, si Lidhje Letrare e konceptuar për një art bashkëkohor, universal dhe të pakufizuar organizoi eventet e radhës – 2014 : Bordi Drejtues / Directions Board

• Agron Shele (Albania- Belgjikë) President • Enertin Dheskali (Fier- Albania) Secretary General

• Hasije Selishta Kryeziu (Prishtinë – Kosovë) – Publication Executive ATUNIS

• Peter Tase (USA)

• Raimonda Moisiu IWA (Albania – USA)

• Muhammad Shanazar (Rawalpindi, Pakistan)

• Sunita Paul , Publisher , Aabs Publishing House, India

• NilavroNill Shoovro – Senior Staff Editor bij Our Poetry Archive

• Susana Roberts – Dr.Litt Honoris Causa-Academia Mundial de Artes y Cultura-Ca.EEUU at Vice Directora Paziflac Argentina y Latinoamerica

• Caroline Nazareno-Gabis (Philippine) – World Poetry Canada (International Director)

• Djemal Elüstün Günsel (Qipro-Turqi , Angli)

• Luan Maloku (Kosova- Zvicër) • Roula Pollard ( Greece)

• Sinan Deshiku Vaka WPS (Albania – Italy)

• Dr. Eftichia Kapardeli IWA (Greece)

• Shefqete Gosalci (Prishtinë- Kosovë)

• Lumo Kolleshi WPS (Përmet-Albania)

• Luz María López (Puerto Rico) President World Festival of Poetry

• Rami Kamberi (Maqedoni)

• Leyla Işık ( Turkey) – President Kibatek

• Anton Gojcaj (Mali i Zi)

• Alicia Minjarez Ramírez (Mexico)

• Bilall M. Maliqi (Preshevë)

• Milica Lilic ( Serbia)

• Irina Hysi Artist ( Tiranë- Albania )

• Kujtim Morina (Tiranë – Albania)

• Juljana Mehmeti ( Albania- Itali)

• Dr. Claudia Piccinno (Italy)

 

Gjithë grupi inisiator i përbërë nga antarë të Bordit Drejtues me punimet e tyre eseistike-kritike por edhe analitike-problematike kanë shprehur opinionet e tyre ne mediet e shkruara, revista , medien elektronike dhe faqet e tjera për gjithë problematikën globale që shqetëson sot mbarë njerëzimin: Vlen të theksohen seria e artikujve të znj Raimonda Moisiu për dhunën në familjen shqiptare dhe në veçanësi mbrojtja e të drejtave të gruas e znj Hasije Selishta Kryeziu për qëndrimin që ka mbajtur ndaj fenomenit të zhvillimeve të brishta të demokracisë në Kosovë , si dhe urrejtjes e gjenocidit serb në Kosovë, qëndrim i shprehur më së miri edhe në roamanin e saj më të fundit. Rami Kamberi është një tjetër protagonist që ka sjellur nga afër ngjarjet dhe mos funksionimin e të drejtave të shqiptarëve në Maqedoni nga ana e etnisë maqedonase, ndërsa Bilall Maliqi si mishërues i vlerave dhe kulturës shqiptare në Preshevë ka ngritur zërin intelektual kundër sulmit që kanë ndërmarrë serbët ndaj kulteve dhe sumboleve shqiptare. Irina Hysi MAsjell përpos problematikës së zhvillimeve demokratike në vend edhe shqetesimin e pregatitjes së gjithë bazës studimore dhe eduktaive të fëmijëve, si një hap vendimtar në proçesin e zhvillimit dhe emancipimit shoqëror të nesërm, Poetët janë lajmëtarët e parë të ngjarjeve dhe dramave jetësore dhe si të tillë ata në mbarë botën kanë hedhur idetë për një botë ndryshe, më të bukur dhe më të drejtë. Globalizmi sot ndeshet me problemet e mëdha të krizës ekonomike, me fuqizimin e politika ekstremiste, me dhunën dhe trafikimin e vajzave, ndeshet me urrejtjen fetare, me urrejtjen etnike, me konflikte të armatosura, me problemet ekologjike dhe një sërë fenomenesh të tjera që e kanë bërë jetën njrëzore shumë të pasigurtë. Artistët dhe poetët me misionin e tyre human kërkojnë më shumë paqe, drejtësi, mirëkuptim, bashkëjetesë dhe harmoni racore e fetare. Në kufijtë e zhvillimeve ku njerëzit falë teknologjisë elektronike janë kaq pranë diskutojnë, debatojnë, arsyetojnë por dinë edhe të protestojnë ndaj revansheve apo veprimeve arbitrare dhe të papranueshme për civilizimin e sotëm. Poetët luten por dhe kërkojnë me forcë nga gjithë istrumentet drejtuese dhe përgjegjëse që në emër të princive njerëzore të ketë dashuri, respekt dhe paqe. Paqja mbretëroftë në zemrta dhe shpirtrat e njerëzve kudo që jetojnë. Paqe !

 

 

This entry was posted in Brussels. Bookmark the permalink.

One Response to YAY ATUNIS! 100 THOUSAND POETS FOR CHANGE Galaktika Poetike “ATUNIS”-2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *