Category Archives: KOSOVO

Fadil H. Curri-Obiliq, Kosova 2020

Writes: Fadil H. Curri From Kosovo… Fadil H. CurriNga Kosova…Dje në Obiliq, më 26 shtator 2020, në Restoranin’’LEDI’’, u mbajt Ora Letrare,’’Vjeshta Poetike në Obiliq, edicioni IV-të me radhë, në mbështetje dhe përkrahje për 100.000 Poetë Për Ndryshim. Me pjesmarrje … Continue reading

Posted in KOSOVO, Obliq | Leave a comment

“PEGASI” – Prof. Mr. Sc. MIGENA ARLLATI-KOSOVA (GJAKOVA) 2019

“100 thousand poets for change” – Read a poem to a child! In Kosovo, creators and students joined voices with poets from around the world The event continued with the literary class where poets from Pristina, Drenica, Gjakova, Istog and … Continue reading

Posted in Gjakova | Leave a comment

Faruk and Drita Buzhala-Ferizaj, Kosovo 2019

   

Posted in Ferizaj | Leave a comment

Fadil Curri- Kastriot(Ish Obiliq) Kosova 2019

ORGANIZER: Fadil Curri CONTACT: fadil_45.curri@hotmail.com 

Posted in Kastriot | Leave a comment

Faruk and Drita Buzhala- Ferizaj, Kosovo 2018

ORGANIZER: Faruk and Drita Buzhala CONTACT: fabuzh68@live.com             100TPC – READ A POEM TO A CHILD / Day first Më datën 26 shtator 2018 në bashkëpunim me shkollën private të gjuhëve të huaja Britannica School … Continue reading

Posted in Ferizaj | Leave a comment

Fadil Curi- Kastriot(Ish Obiliq), Kosova 2018

ORGANIZER: Fadil Curri CONTACT: fadil_45.curri@hotmail.com ME MBËSHTETJE TË DKRS-s – KOMUNA E OBILIQIT-KASTRIOTIT O R G A N I Z ON Edicionin e tretë më radhë kulturor tashmë tradicional, ,,VJESHTA POETIKE NË OBILIQ- KASTRIOT’’, në mbështetje të rrjetit global të … Continue reading

Posted in Kastriot | Leave a comment

MIGENA ARLLATI , PREND BUZHALLA, ISMET KRASNIQI, IDRIZ BERISHA -Pegasi_ Gjakove, Kosove 2017

ORGANIZERS: MIGENA ARLLATI , PREND BUZHALLA, ISMET KRASNIQI, IDRIZ BERISHA CONTACT: marllati@gmail.com   Kosovo organizes international activity “100 thousand poets for change” Poets become part of the change with the artistic word Kosovo, Gjakova, September 30, 2017 – It was … Continue reading

Posted in Gjakova | Leave a comment

Bilall Maliqi – ATUNIS Presheve, Kosove 2017

ORGANIZER: Bilall Maliqi CONTACT: bilall.69@hotmail.com

Posted in KOSOVO, Presheve | 1 Comment

Hasije Selishta – ATUNIS – Prishtine, Kosove 2017

ORGANIZER: Hasije Selishta CONTACT: hasije.kryeziu@hotmail.com

Posted in KOSOVO, Prishtine | 1 Comment

Fadil Curri – Kastriot, Kosova 2017

Organizer: Fadil Curri Contact:  fadil_45.curri@hotmail.com Dear Friends On 29 September 2017. In Obiliq, Directorate of Culture, Youth and Sports, held the poetic Manifestation “THE POETRY AUTUMN IN OBILIQ”, in the framework of international activity (100,000 poets of the world for … Continue reading

Posted in Kastriot | Leave a comment

Kristaq Shabani – Pegasi Prishtina, Kosovo, Gjakova 2017

ORGANIZER: Kristaq Shabani CONTACT:

Posted in Gjakova, KOSOVO | Leave a comment

Mevlyde Mezini Saraci – Gjakova, Kosovo 2017

ORGANIZER: Mevlyde Mezini Saraçi-QKPSHA Gjakova CONTACT: mevlydesaraci@gmail.com

Posted in Gjakova | Leave a comment

Faruk and Drita Buzhala – Ferizaj, Kosovo 2017

ORGANIZER: Faruk and Drita Buzhala CONTACT: derada2012@hotmail.com 01 October 2017   100 Tpc – Ferizaj/Kosovo, Poetry Reading: “From Ferizaj with love” Today in the community center a poetry reading was held with the motto “From Ferizaj with love” which was organized … Continue reading

Posted in Ferizaj, KOSOVO | Leave a comment

Faruk Buzhala Literary Club “De Rada” World Poetry Day Celebration and Slam Poetry Event- 2017

ORGANIZER: Faruk Buzhala, Literary Club “De Rada CONTACT: fabuzh68@live.com 21 MARSI – DITA BOTËRORE E POEZISË   21 Marsi është shpallur nga UNESCO si dita nderkombëtare e poezisë që nga viti 1999. Duke e festuar Ditën Botërore të Poezisë më … Continue reading

Posted in Ferizaj | Leave a comment

Fadill Curri- Kastriot (Ish Obiliq), Kosova 2016

ORGANIZER: Fadill Curri CONTACT: adil_45.curri@hotmail.com Kosova supports and supports a global network of poets, ” 100,000 poets for change ‘! In the municipality of Kastriot (Former Obilic) in Kosova there was held a literary hour, “Autumn Poetry in Kastriot.” Kastriot … Continue reading

Posted in Kastriot | Leave a comment

Faruk and Drita Buzhala- KL “De Rada” – Ferizaj, Kosovo 2016

ORGANIZER: Faruk and Drita Buzhala CONTACT: derada2012@hotmail.com FACEBOOK: https://www.facebook.com/events/830554623748704/ Saturday, September 24 at 5 PM 24 Shtator 2016 Ora poetike ne kuader te aktiviteteve te 100 TPC 100 Mije Poete per ndryshime eshte organizate joqeveritare e formuar nga Michael Rothenberg … Continue reading

Posted in Ferizaj, KOSOVO | Leave a comment

Faruk and Drita Buzhala-World Poetry Day-Ferizaj, Kosovo (Spring 2016)

Organizer:  Faruk & Drita Buzhala Contact: fabuzh68@live.com derada2012@hotmail.com Ferizaj,Kosovo, “World Poetry Day”, 21 March 2016 Poezia si barometwr i shpirtit SLAM PARTY

Posted in Ferizaj | Leave a comment

Migena Arllati-Gjakova, Kosovo 2013

Organizer: Migena Arllati Contact: marllati@gmail.com   PROGRAM poetry event 26 SEPTEMBER 2015 GJAKOVA, KOSOVO “100.000 Poets and artists WORLD FOR CHANGE GREAT PROGRAM poetic manifestation of a different world DATED 26 SEPTEMBER 2015 DAY CHANGE 10.00 In the framework of international … Continue reading

Posted in Gjakova | Leave a comment

Fadill Curri- Kastriot(Ish Obiliq), Kosova 2015

ORGANIZER: Fadill Curri CONTACT: adil_45.curri@hotmail.com

Posted in Kastriot | Leave a comment

Faruk and Drita Buzhala-Ferizaj, Kosovo 2015

Organizer:  Faruk & Drita Buzhala Contact: fabuzh68@live.com derada2012@hotmail.com       Poster design by Beni Aliu

Posted in Ferizaj | 3 Comments

Mevlyde Saraci -Gjakova, Kosovo 2015

ORGANIZER: Mevlyde Mezini Saraçi-QKPSHA Gjakova CONTACT: mevlydesaraci@gmail.com   National Center for Poets, Writers and Artists “Gjakova” in the framework of international activity: “100 Thousand poets for changes” organized ” Interactive literary activity with poets and students” with the motto: “We … Continue reading

Posted in Gjakova | 2 Comments

Organizer: Bilall Maliqi ATUNIS- PRESHEVE, KOSOVE 2015

Organizer:  Bilall Maliqi ATUNIS CONTACT:  bilall.69@hotmail.com

Posted in Presheve | 2 Comments

Hasije Selishta Kryeziu- ATUNIS -Prishtine, Kosovo- 2015

ORGANIZER: Hasije Selishta Kryeziu CONTACT: hasije.kryeziu@hotmail.com  

Posted in Prishtine | 1 Comment

Menduh Leka-Atunis-Ferizaj, Kosovo 2015

Organizer: Menduh Leka Contact: aida.tregasi@gmail.com

Posted in Ferizaj | 2 Comments

Hasije Selishta Kryeziu- ATUNIS -Prishtine, Kosovo- 2014

ORGANIZER: Hasije Selishta Kryeziu CONTACT: hasije.kryeziu@hotmail.com  

Posted in Prishtine | 3 Comments

Organizer: Bilall Maliqi ATUNIS- PRESHEVE, KOSOVE 2013

Organizer:  Bilall Maliqi ATUNIS CONTACT:  bilall.69@hotmail.com

Posted in Presheve | 1 Comment

Menduh Leka-Ferizaj, Kosovo 2014

Organizer: Menduh Leka Contact: aida.tregasi@gmail.com A event for 100 TPC that will be held in Ferizaj, Republic of Kosova at 18.00 pm. The Venue of such event is Bifurcation Restaurant and Bar near bifurcation. Bifurcation is a rare phenomens, when the river … Continue reading

Posted in Ferizaj | 1 Comment

Mevlyde Saraci -Gjakova, Kosovo 2014

ORGANIZER: Mevlyde Mezini Saraçi-QKPSHA Gjakova
CONTACT: mevlydesaraci@gmail.com

mevlyde kosovo

QKPSHA GJAKOVA was organise event 100 Hundred Poets for Change in place Prekaz, in Drenica, 27.09.2014,from 11,00 – 14,00
Motto of this event was: “We want to know about the fate of missing persons during the recent war in Kosovo”

Qendra Kombëtare e Poetëve, Shkrimtarëve dhe Artistëve “Gjakova” në përkrahje të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, Drejtorisë së Kulturës Skenderaj dhe Gjakovë, në kuadër të Manifestimit Ndërkombëtar “100 mijë poetë për ndryshime” – “Poetët e kombit apelojnë” me moto “ Kërkojmë zbardhjen e fatit të zhdukurve nga lufta e fundit në Kosovë”, sot organizoi një orë të madhe letrare “Prekazi 2014” me poete e poetë dhe krijues nga mbarë trojet etnike.

Shfrytëzoj rastin të përshëndes familjen e komandantit legjendar Adem Jashari, përfaqësuesin e kësaj familje Z. Rifat Jashari, Përfaqësuesin e Kompleksit memorial, Z. Rifat Bejta, Drejtorin e DKRS në Skenderaj, Z. Hajriz Koci, strukturat komunale të Skenderajt, Shoqatën “Thirrjet e nënave” nga Gjakova , familjarët e dëshmorëve, të martirëve dhe të pagjeturve, mjetet e informimit, të gjithë poetët dhe krijuesit që janë sot këtu me ne.

Erdhëm në Kompleksin përkujtimor “Adem Jashari” në Prekaz , i cili ka rëndësi ontologjike, antropologjike, historike, kulturore e qytetare për Skenderajn, Drenicën, Kosovën dhe mbarë kombin shqiptar, prandaj jemi këtu jo vetëm sot por do të jemi përherë për të kujtuar lavdinë e heroizmin, për t’u përkulur para trimërisë dhe gjakut të derdhur për liri.

Manifestimi “100 mijë poetë për ndryshime” është një lëvizje globale e cila këtë vit ndodhë për herë të katërtë në botë, manifestim që në të njëjtën ditë mbahet në më shumë se 800 qytete nëpër botë dhe në rreth 100-të shtete. Bëhet fjalë për një lëvizje e cila bashkon të gjithë poetët të cilët shkruajnë poezi të angazhuar sociale. Dhe në të njëjtë ditë mund të shkruajmë për gjenocidin që po ndodh në botë, për luftërat që po ndodhin, për brutalitetin policor, për vrasjen e fëmijëve të vegjël, për të gjitha problemet shoqërore me të cilat ballafaqohemi çdo ditë, të cilat ne i anashkalojmë. Kështu që, lëvizja globale 100 mijë poetë për ndryshim, për ne sivjet është e një rëndësie të veçantë dhe historike, sepse po e mbajmë në Kompleksin Memorial “Adem Jashari”, në vendin e shenjtë me interes të veçantë kombëtar.

Po e mbajmë këtë orë letrare, me kërkesat tona drejtuar kombëtarëve e ndërkombëtarëve që të bëjnë të pamundurën dhe të ndikojnë që sa më parë të zbardhet fati i të pagjeturve nga lufta e fundit në Kosovë. Secili prej tyre meriton një varr në Kosovën e lirë, për të cilën edhe u flijuan!

LAVDI KOMANDANTIT LEGJENDAR ADEM JASHARI! LAVDI TË GJITHË TË RËNËVE PËR LIRINË E KOSOVËS! Mevlyde Saraçi, kryetare e QKPSHA “Gjakova”- 27.shtator 2014, Prekaz

Posted in Gjakova | 3 Comments

Arta Gashi -100 Thousand Mimes for Change, Prishtine, Kosovo 2013

Arta Gashi CONTACT: gashi.arta@gmail.com email : gashi.arta@gmail.com FACEBOOK: https://www.facebook.com/zhapmazhap?fref=ts

Posted in Prishtine | 1 Comment

Fadil Curri-Kastriot, Kosova

Organizer: Fadil Curri Contact:  fadil_45.curri@hotmail.com

Posted in Kastriot | Leave a comment

Mehdi Krasniqi- Malisheve, Kosovo 2013

ORGANIZER: Mehdi Krasniqi CONTACT: poeti@hotmail.com

Posted in Malisheve | Leave a comment

QKPSHA Gjakova -Gjakova, Kosovo 2013

ORGANIZER: Mevlyde Mezini Saraçi-QKPSHA Gjakova

CONTACT: mevlydesaraci@gmail.com


Posted in Gjakova | Leave a comment

Hasije Selishta Kryeziu- ATUNIS -Prishtine, Kosovo- 2013

ORGANIZER: Hasije Selishta Kryeziu CONTACT: hasije.kryeziu@hotmail.com ORGANIZER: Agron Shele CONTACT: sheleagron@yahoo.com DIRECTION BOARD OF GALAKTIKA POETIKE “ATUNIS” Agron Shele IWA-WPS (Belgjikë) Hasije Selishta Kryeziu WPS (Prishtinë , Kosovë) Peter Tase (USA) Raimonda Moisiu IWA (USA) Silvana Berki (Finlandë) Ariadna Sayer … Continue reading

Posted in Prishtine | 4 Comments

Bilall Maliqi – ATUNIS- Presheve, Kosovo- 2013

ORGANIZER: Bilall Maliqi CONTACT: bilall.69@hotmail.com ORGANIZER: Agron Shele CONTACT: sheleagron@yahoo.com DIRECTION BOARD OF GALAKTIKA POETIKE “ATUNIS” Agron Shele IWA-WPS (Belgjikë) Hasije Selishta Kryeziu WPS (Prishtinë , Kosovë) Peter Tase (USA)https://100tpcmedia.org/100TPC2012/2013/06/bilall-maliqi-atunis-presheve-kosove-2013/ Raimonda Moisiu IWA (USA) Silvana Berki (Finlandë) Ariadna Sayer WORLS … Continue reading

Posted in Presheve | 4 Comments

Suhareka, Kosovo

Organizers: Ramadan Haxhiaj and Sherife Thaçi Contact: shifa55@live.com

Posted in Suhareka | Leave a comment

Ferizaj, Kosovo

Organizer:  Faruk Buzhala Contact: fabuzh68@live.com

Posted in Ferizaj | 1 Comment

Prishtine, Kosovo

Organizer:  Hasije Kryeziu Contact:  kryeziu@hotmail.com

Posted in Prishtine | Leave a comment