“Vasa Radovanović & Urmus” – 100 Thousand Musicians for Change-Beograd, Serbia 2021

 

Grešnici, Chechpoint i Best Before CRCB među “100 hiljada muzičara za promene”… U URMUS-u održan srpski koncert za bolju budućnost planete

 

Manifestacija “100 hiljada muzičara za promene u svetu” održana je dseti put u subotu, 25. septembra u prostorijama Udruženja rok muzičara Srbije.

Akciju je pre jednedecenije pokrenuo profesor Majkl Rotenberg sa Stanford univerziteta, a cilj joj je da umetnici iz celog sveta (muzičari, pesnici, performeri…) u isti dan, poslednje subote u septembru, upute poruku moćnicima koji vladaju svetom da konačno dođe do promena na bolje – pravednijeg društva, manje gladi, izbeglica, više ljudskih prava…

U punom Urmusovom klubu, publika je puna tri sata uživala u dobrom rokenrol zvuku za koji su bili zaduženi bendovi: Grešnici, Chechpoint i Best Before CRCB.

 

About Gresnici

Članovi: Vasa Radovanović – vokal; Steva Nakov – bas gitara; Slaviša Salković – bubnjevi; Darko Tomic, gitara; Goran Stojanović – klavijature i Zlatko Jelić – gitara

Prvi album je izašao 1987. za slovenačku MML etiketu, i on je sa svim svojim slabostima bio slika tadašnjeg trenutka benda (i spoj muzičkih afiniteta tadašnjih članova).

Drugim albumom Rafalna paljba, koji je izašao 1995., bend je konačno uobličio i pronašao svoj originalni zvuk. To je ono što predstavlja pojam Grešnici. Zahvalnost za to duguju i producentu ovog albuma Veljku Veselinoviću.

Logičan nastavak toga je maksi-singl iz 2000. Divlja horda.

Treći album Nad ambisom izašao je krajem 2007., izdavač FLYNG BUFFALO. Muzika je fuzija panka, hard roka, HC-a, metala, jednom rečju čvršći rok sa dosta energije i tekstovima koji imaju svoju poruku. Producent Andreja Jovanović.

Četvrti album Iz katapulta je objavljen 2019, izdavač RNR records, producent Filip Verkić.

Video links:

https://archive.org/details/1-gresnici-radnicka-klasa

https://archive.org/details/2-gresnici-pokreni-se 

https://archive.org/details/3-gresnici-tvoje-oko-nebo-je

https://archive.org/details/checkpoint_202109

This entry was posted in Belgrade. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *